Om mig

Svenska|English

Foto: nicklashoeglund.com

Jag som står bakom det här projektet heter Simona Hrstkova och är en helt vanlig tjej som brinner för ett aktivt liv, träning och hälsa.

Jag är 34 år, född i Tjeckien men har bott i Sverige i nästan 6 år. Jag har två olika personligheter. Den första är ”äventyraren” som hela tiden har massor av olika projekt på gång och som tycker om att vara i konstant rörelse. Hon vill mest vara i naturen, bo i tält säsongen runt med minimalt antal prylar med sig och undvika stora städer. Den andra personligheten är ”den vardagliga, vanliga, personen” som har ett kontorsjobb, bolån, vardagssysslor och rutiner och behov att socialisera sig.

Mitt vardagliga jag:
Jag studerade till jurist och 2009 började jag jobba med mänskliga rättigheter för Tjeckiska Regeringen. Två år senare flyttade jag till Sverige och hittade ett jobb på ett internationellt företag. Där jobbar jag som Regulatory and Quality Manager och är ansvarig för produktsäkerhet och kvalitet. Jag tycker om att resa, besöka nya länder, möta folk från olika kulturer och bakgrunder. 2012 doktorerade jag i internationell rätt med fokus på mänskliga rättigheter. Jag tycker om att läsa böcker, vidareutbilda mig och spela piano. Jag älskar katter och trädgårdsarbete. Jag är envis och ger aldrig upp på nåt som jag bestämmer sig för…

Mitt äventyrliga jag:
Jag är uppväxt i en idrottsfamilj. Min pappa är skidtränare, min syster fd professionell alpinskidåkare.

Jag har en stor passion för alla former av rörelse – skidåkning, klättring, MTB cykling, löpning, funktionell träning, fjällvandring, kayjaking, simning, yoga och annan typ av träning. Jag tycker om alla årstider eftersom de bjuder på olika aktiviteter och erfarenheter.

Foto: nicklashoeglund.com

Vid 20 års ålder hittade jag freeriding, friåkning, vilket ändrade hela mitt liv. Det var inte bara freeride tävlingar som engagerade mig, utan jag hittade även en helt ny livstil, en ny dimension. Tack vare freeriding har jag varit mycket i Alperna och gjort olika projekt, samarbetat med olika tidningar och företag.

Idag blir det inte längre freeriding på en lika intensiv nivå som förut men det som stannade kvar är min kärlek till naturen och bergen, samt behovet att konstant göra och planera nya äventyr. Det kan vara allt från en topptur eller vandringstur i fjällen till en klätterresa i Norge eller en tält-kayak utflykt i Stockholms skärgård… Min virtuella äventyrsbok är ändlös.

 

Tidigare genomförda projekt

WHITE LINE
En dokumentärfilm om freeriding. Jag var en av de 5 porträtterade profiler i filmen som är 50 minuter lång.
Trailer: https://vimeo.com/56476068

Snow.cz (www.snow.cz)
I samarbete med det största tjeckiska skidåkningsmagasinet SNOW.
Reseprojekt (SNOWride) till olika Europeiska destinationer
Vi skapade material om skidorter och dokumenterade våra resor med foto, korta filmer och texter som blivit tryckta i magasinet och publicerade online.

SNOWfest (2008, 2009, 2010) (www.snowfest.cz )
Ett projekt där alla skid- och vinterälskare kan träffas för en vecka, åka skidor tillsammans, dela erfarenheter och få ny kunskap. Jag hjälpte till med att organisera projektet.

SAFE MOUNTAINS PROJECT (http://www.bezpecnehory.cz/en/home/)

Målet var att informera allmänheten om skidåkning, freeriding, säkerhet och risker som är kopplade till fjällmiljö. Det var total sex korta filmer med olika fokus (utrustning, terräng, väder, laviner, olyckor och skador i fjällmiljö, de tio freeride budorden)

OBJEKTIV – Reseprogram i tjeckisk television

2015: Reportage från skidåkning i Schweiz (Engelberg)
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096911352-objektiv/215411030400329/titulky

2017: Reportage från skidåkning (http://www.ceskatelevize.cz/porady/11747169226-objektiv-ct24/217411030410004/) – min:10:40 i programmet

Tävlingsresultat

Czech Ski Women Freeride  Champion (2009 och 2010)

1:a plats – Redbull Powder Kick, Rilla Lakes, Bulgaria 2009 (Ski freeride competition)

1:a plats – Scott Czech Ride Davos 2009 (Ski freeride competition)

5:e plats – Scott Czech Ride Lenzerheide 2010, Freeride World Qualifier (Ski freeride competition)